Αλληλεγγύη στο Athens Indymedia και στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98fm

“Όλοι όσοι διαχειριζόμαστε, δημοσιεύουμε ή χρησιμοποιούμε τα παραπάνω μέσα αλλά και όσοι αισθανόμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα στην αδιαμεσολάβητη  έκφραση ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να δράσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα…”

Η κρατική καταστολή, επίσημη και μη, δείχνει για μια άλλη μια φορά τα δόντια της. Προσπαθώντας να κάμψει κάθε εμπόδιο στην πολιτική της κυριαρχίας, έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε είδους αυτοοργανωμένη προσπάθεια αντίστασης. Κρατώντας στο ένα χέρι τη βία μέσα από τα σώματα ασφαλείας και την παρανομοποίηση κάθε κοινωνικού αγώνα, και την τρομοκρατία μέσα από τα ΜΜΕ στο άλλο, επινοεί κάθε είδους «κίνδυνο» προκειμένου να επιτεθεί σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Για άλλη μια φορά, η αυτοοργάνωση συνιστά είτε κίνδυνο για την «ασφάλεια των πολιτών», είτε «κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας».

Από το μεσημέρι της 11 Απρίλη, με εντολή της “δημοκρατικής” κυβέρνησης Δένδια, ο πρύτανης του ΕΜΠ διέκοψε την παροχή internet στα δύο αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Όπως πολύ σωστά σημειώνει η συνέλευση αλληλεγγύης του πολυτεχνείου, πρόκειται για κίνηση λογοκρισίας που συναντιέται μόνο σε καθεστώτα που είναι απροκάλυπτα απολυταρχικά.

Η αδιαμεσολάβητη έκφραση και πληροφόρηση αφαιρεί ένα κομμάτι εξουσίας από τα χέρια τους. Άνθρωποι που σκέφτονται και επικοινωνούν χωρίς τη μεσολάβηση των ΜΜΕ και την τρομοκρατία των ειδήσεων, είναι μια ζοφερή μελλοντική εικόνα τόσο για τους καναλάρχες και τους πολιτικούς, όσο και για το -ιδεολογικά γυμνό πια- εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Η ελευθερία στην έκφραση και την πληροφόρηση δεν είναι ούτε παρανομία ούτε κίνδυνος: είναι δικαίωμα. Και σαν τέτοιο ανήκει πρωταρχικά και αναφαίρετα σε εμάς: τους καταπιεζόμενους και τους αγωνιζόμενους.

Κι όλοι εμείς, οι άνθρωποι που αγωνιζόμαστε, που συμμετέχουμε, χρησιμοποιούμε ή δημιουργούμε τις δομές του ανταγωνιστικού κινήματος, όσο οι ελευθερίες μας συρρικνώνονται, θα κάνουμε το μόνο που μας απομένει: θα διεκδικούμε.

Για κάθε φωνή που προσπαθούν να φιμώσουν, θα αντηχούν εκατό κραυγές για ελευθερία και δικαιοσύνη.

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA ΚΑΙ ΤΟΝ 98FM

 

 Ανοιχτός κοινωνικός χώρος Xanadu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *