Μία απάντηση στο “Βιβλιοπαρουσίαση το Σάββατο 19/10 στις 18.00 στο Xanadu.”

  1. Η εκδήλωση- παρουσίαση του 6ου τεύχους του Κοινωνικού Αναρχισμού θα γίνει τελικά μετά την αναβολή της, το Σάββατο 26/10 στις 18.00 στον ΑΚΧ Ζαναντού.

    —————————————————–

    Υπενθυμίζεται οτι η εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω των συλλήψεων των συντρόφων και συντροφισσών στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης στο κουρδικό κίνημα.
    Παρατίθεται η ανακοίνωση αναβολής:

    Η παρουσίαση του 6ου τεύχους του ‘Κοινωνικού Αναρχισμού’ που θα γινόταν το Σάββατο στις 19/10 στον Α.Κ.Χ. Ζαναντου στην Ξανθη, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω των συλλήψεων των συντρόφων και συντροφισσών από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, που πραγματοποίησαν χτες παρεμβάσεις με πανό και συνθήματα στο Τούρκικο προξενείο και στα γραφεία της Turkish airlines στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Οι παρεμβάσεις έγιναν στα πλαίσια των κινήσεων αλληλεγγύης στο Κουρδικό κίνημα που δέχεται επίθεση από τον εθνικό στρατό της Τουρκίας.

    “Το να μιλάς για ισότητα και φεμινισμό είναι κοσμογονία στη Μέση Ανατολή. Το να εξασφαλίζεις τη θρησκευτική ελευθερία είναι κοσμογονία στη Μέση Ανατολή. Το να σταθείς απέναντι στο θρησκευτικό σκοτάδι χωρίς να εκπροσωπείς ένα άλλο θρησκευτικό σκοτάδι είναι κοσμογονία στη Μέση Ανατολή. Το να προσπαθείς να εντάξεις αλλοεθνείς και αλλόδοξους στο κίνημά σου είναι κοσμογονία στη Μέση Ανατολή. Το να είσαι μια καταπιεσμένη εθνότητα και αντί να ζητάς δικό σου κράτος να αγωνίζεσαι ένοπλα για αυτονομία μέσα από ένα πολυφυλετικό κοινοτικό σύστημα με αμεσοδημοκρατικά στοιχεία είναι κοσμογονία για όλο τον κόσμο.

    Αυτά υπερασπιζόμαστε στον Κουρδικό αγώνα. Για αυτά επαναστάτες από όλο τον κόσμο πάνε και πολεμούν και πεθαίνουν στις ερήμους της Συρίας. Για αυτή την προοπτική που κατάφερε να ανθίσει στο πιο αφιλόξενο για αυτή μέρος του πλανήτη. Για αυτό τον λόγο, και με συνείδηση του συμβολικού μεγέθους της παρέμβασής μας επιλέξαμε αυτή την δράση.”

    ….από το κείμενο που συνοδευε τις δράσεις των συντρόφων/συντροφισσών (δείτε το κείμενο ολόκληρο: https://athens.indymedia.org/post/1600515/ ).

    Αλληλεγγύη στους συντρόφους και συντρόφισσες που συνελήφθησαν για την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης και στα γραφεια της Turkish airlines.

    Νίκη στα όπλα των Κούρδων Ανταρτισσών και Ανταρτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *